Macro [in Catalan]

Era l’any 2016. En aquella societat tan competitiva, no hi havia temps per a fer-ho tot, ni feina per a tothom. L’art s’estava morint, i la creativitat també. La gent parlava molt d’innovació perquè no hi havia res nou; i tothom es queixava però ningú no volia arriscar. Joves i grans caminaven amb el cap baix, com zombis, perquè ja no somiaven. I deien que la culpa la tenia el CV… fins que un dia algú va trobar un llibre que parlava de l’educació i va somiar que, si afegís un ingredient especial al CV, podria fer allò que més li agradava, i li agradaria més allò que feia. Per fi, podria caminar amb el cap ben alt. Aquell dia, l’art va començar a revifar. Ja no era només una cosa tancada en museus, com els animals en zoològics; era un estel proper que li ensenyava a tothom i a cadascú el tresor que té dins seu.

MACRO® és un format d’aprenentatge per l’experiència, inspirat pel “learning-by-doing” de John Dewey. Coincidint amb el centenari de Democràcia i Educació (1916), la Fundació Cuixart va ser el primer centre docent acreditat en introduir a l’Estat espanyol un tipus de formació contínua homologable que dóna eines de comunicació i expressió essencials per al món laboral i la vida quotidiana des d’un entorn artístic privilegiat, obert a la diversitat i a la innovació real.

Eva Arbonès, antropòloga i mestra de ioga, ens explica el procés que va viure en un cap de setmana MACRO:

Actualment la oferta inclou:

MACRO en Competències Socials Complementàries – orientada a al creixement professional i personal, es treballen eines de seguretat en un mateix, confiança i desinhibició, treball en equip, autoscopia, negociació, com parlar en públic, i altres competències afins. Cada participant pot demanar un certificat de participació de 25 a 30 hores homologable pels centres prèviament acreditats per la Fundació Cuixart. Preu d’inscripció: 160 euros per persona; inclou allotjament i alimentació. Preus reduïts per a grups (consultar), alumnes de Belles Arts i Periodisme i Amics de la Fundació.

Hi ha dissenys personalitzats de MACRO per a creadors amb necessitats específiques: MACROLab i MACROAiR. La directora teatral Laura Batllori ens explica què podem treure d’aquest procés.

MACRO compta amb dos complements de formació superior per a artistes, dissenyadors, publicistes i altres professionals de l’àmbit creatiu: MACROAiR (residència artística individual intensiva) o MACROLab de 3 a 4 dies en grup reduït, amb un docent convidat. A més de l’acreditació individual, les MACROs en Performativitat donen als artistes l’oportunitat de participar a LabCuixart, que té lloc cada any durant el festival de Palafrugell. Inscripció (preus per persona): AiR 390 euros; Lab 350 euros. Condicions especials per a Amics de la Fundació.

INFORMACIÓ / INSCRIPCIONS
fundaciocuixart@gmail.com (General)
mail@francescoui.com (Coordinador d’Activitats)

macro first round

La ballarina Anna Bonachera: “No deixa indiferent.

Fotos i vídeos: MicroDocu